Uncategorized

Articular

Vremea rece și durerile articulare

 

Nu este neobișnuit să ai dureri articulare atunci când este frig și există multe cauze potențiale. Să rămâi la căldură,.să te imbraci gros atunci când te aventurezi să ieși afară și  te menții  activ, iată câteva sfaturi pentru ameliorarea durerilor articulare care se amplifică în sezonul rece.

Ai observat vreodată că articulațiile tale devin mai rigide și mai dureroase pe măsură ce temperatura scade? Dacă ai făcut-o, nu ești singurul.

Nu există nici o îndoială că schimbările de vreme pot avea un efect  negativ asupra persoanelor cu afecțiuni  ale sistemului osteo articular, cum ar fi artrita. De fapt, studiile arată că mai mult de 50% din persoanele cu osteoartrită au simțit că vremea le-a afectat starea de bine.

 

Care este,  mai exact ,legătura dintre vremea rece și durerile articulare?

Atunci când ești expus la temperature scăzute, vasele  tale de sânge se strâng sau se contractă. Acest lucru ajută la conservarea căldurii în jurul inimii tale, reducandu-se totodată fluxul sanguin către extremități. Acest lucru poate duce la rigiditate și durere în membrele care sunt afectate în mod obișnuit de diferite tipuri de artrită. De asemenea,  creșterea umidității și a presiunii barometrice a fost asociată cu creșterea durerii de osteoartrită.

În plus, vremea rece poate crește vâscozitatea sau grosimea lichidului sinovial din articulații. Lichidul sinovial servește ca lubrifiant pentru articulații. Când devine mai gros, țesuturile articulare se pot freca între ele, ducând la durere.

Efectele vremii asupra stării de spirit pot fi de asemenea luate în considerare. Unele studii au asociat vremea mai rece cu starea de spirit mai scăzută. Mai mult, factorii emoționali precum depresia sau anxietatea pot stimula percepția durerii.

Ce poți face pentru a ameliora durerile articulare cauzate de vremea rece?

Dacă simți că articulațiile tale sunt dureroase și rigide pe vreme rece, încearcă următoarele soluții pentru a găsi alinare:

Îmbracă-te bine!  Asigură-te că porți o haină călduroasă cu mănuși, o pălărie și o eșarfă atunci când ieși pe vreme rece.

Continuă mișcarea! A fi activ poate ajuta la reducerea durerilor și rigidității articulare. Chiar dacă este tentant să te ghemuiești în pat într-o zi rece, încearcă să nu stai prea mult timp într-un singur loc. Exercițiile fizice pot ajuta la prevenirea  articulațiilor să devină prea rigide.

Căldura poate ajuta la ameliorarea durerilor și rigidității articulare.  Fă o baie caldă sau adaugă o pernă electrică sub pătură, în timp ce dormi.

Mănâncă o dietă echilibrată: O dietă echilibrată este vitală pentru sănătatea ta generală.

Foloseste antiinflamatoare naturale. Dacă ai artrită, ia în considerare creșterea aportului de alimente antiinflamatoare, care pot ameliora durerea.

Laboratoarele Pharma Dacica au creat produsul Articular, un produs 100% natural ce are în compoziție MSM,   rădăcină de Harpagophytum , precum și  Glucozamină sulfat din crustacee marine. Este un produs care susține in mod natural sănătatea și mobilitatea articulațiilor și contribuie la buna funcționare a sistemului osteoarticular.

De asemenea, pentru scăderea inflamațiilor si susținerea organismuli în acest sezon, Pharma Dacica vă recomandă să folosiți  Scoica Verde.  Supranumită Miracolul din apa mărilor, pulberea de scoica verde (Perna Caniculus), este un remediu cu rezultate de excepție pentru numeroase afecțiuni, inclusiv dureri articulare, osteoartrită, artrită reumatoidă.  El a fost descoperit în urma studiilor făcute asupra populației maori, populația autohtonă din Noua Zeelandă, care se distinge prin longevitate, vitalitate, dar mai ales prin absența oricăror afecțiuni de natură inflamatorie, articulară sau reumatismală.

Hidrateaza-te sufficient! Asigură-te că bei suficiente lichide pe tot parcursul zilei. Unele cercetări sugerează că deshidratarea poate crește percepția durerii.

Fii pregătit! Verifică prognoza meteo înainte să ieși din casă si îmbracă-te corespunzător!

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *